BILD FRÅN PIXABAY.COM

Tidsåtgång

10-20 minuter

Deltagare

10-20 deltagare

Kategorier

Fyren

Som lekledare måste du hålla koll på att båten inte kör in i något

Välj ut en person som ska vara fyr, välj sedan en person som ska vara båt eller skepp. Övriga deltagare kommer att vara stenar.

Fyren väljer en plats där den ska stå ett längre tag. En bit bort (ca 30-50 m) ställer sig båten, personen som är båt får sina ögon förbundna så hen inte ser något. Därefter placerar övriga deltagare som är stenar ut sig huller om buller mellan båten och fyren. Båten ska sedan ta sig till fyren utan att köra på någon sten.

För att hitta till fyren så kommer personen som är fyr att pipa. ”Pip, pip, pip…” Detta ”pip” ska båten gå mot för att komma till fyren. För att undvika stenarna så kommer de under hela tiden att säga ”Swhoosh” som om vattnet slår emot dem. ”Swhoosh, swhoosh, swhoosh…”.

När båten nuddar i en sten så har båten sjunkit och man får välja en ny båt och fyr och kör igen. När båten nuddar i fyren så har personen lyckats och man väljer en ny båt och fyr för att köra en gång till.

Senaste lekarna
Memory

Memory

Välj ut två personer som ska spela memory. Dessa två får gå iväg där de inte ser de övriga deltagarna. Övriga deltagare parar därefter ihop sig två och två och kommer tillsammans fram till en rörelse och ett ljud som ska göras om någon av dessa blir vald. När alla par...

Kumcha

Kumcha

Leken går ut på att vara kvar så länge som möjligt. Alla deltagare ställer sig i en ring, håller händer framför bröstet och armbågarna rakt utåt åt sidorna Sedan börjar alla samtligt att i takt säga "Kumcha, kumcha, kumcha osv." samtidigt som de böjer på knäna och...

Monster och Ynk

Monster och Ynk

Deltagarna ställer upp sig i par, alla förutom två. Alla par håller varandra i armkrok. Av de två personer som inte står i par, blir en monster den andra blir ynk. Monstret ska jaga ynken och samtidigt låta som ett monster RAAARRRGG! Ljudeffekterna är väldigt...

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du webbplatsens användning av cookies.