BILD FRÅN PIXABAY.COM

Tidsåtgång

10-20 minuter

Deltagare

10-30 deltagare

Kategorier

Storslem

En rolig lek i stil med "Under hökens alla vingar"

Målet med leken är att undvika Storslem och hens Minislem så länge som möjligt. En person börjar som Storslem och ställer sig i mitten. Övriga deltagare ställer sig tillsammans på en linje. Kom tillsammans överens om hur stor planen man får springa ska vara.

Storslem vänder sig mot övriga deltagare och ställer frågan ”Vem är rädd för Storslem?”. Övriga deltagare svarar ”Inte jag!” Sedan ska deltagarna försöka springa över till den andra linjen på andra sidan. Blir man kullad av Storslem så måste man stanna där man blev kullad och där får man endast sträcka sig med sin kropp och kulla andra personer, detta kallas att man blivit Minislem.

De deltagare som klarat sig från Storslem och andra Minislem gör sig redo för en ny omgång. Storslem frågar igen vilka som är rädda för hen, varpå deltagarna svarar ”Inte jag!” och sedan springer till andra sidan. Med tiden kommer det blir fler och fler Minislem vilket gör det svårare och svårare för deltagarna att undvika att bli kullad.

När det endast är en deltagare kvar så kan man köra en till omgång om man vill. Då får den deltagare som klarat sig börja som Storslem och övriga ställer upp på en linje.

Senaste lekarna
Memory

Memory

Välj ut två personer som ska spela memory. Dessa två får gå iväg där de inte ser de övriga deltagarna. Övriga deltagare parar därefter ihop sig två och två och kommer tillsammans fram till en rörelse och ett ljud som ska göras om någon av dessa blir vald. När alla par...

Kumcha

Kumcha

Leken går ut på att vara kvar så länge som möjligt. Alla deltagare ställer sig i en ring, håller händer framför bröstet och armbågarna rakt utåt åt sidorna Sedan börjar alla samtligt att i takt säga "Kumcha, kumcha, kumcha osv." samtidigt som de böjer på knäna och...

Monster och Ynk

Monster och Ynk

Deltagarna ställer upp sig i par, alla förutom två. Alla par håller varandra i armkrok. Av de två personer som inte står i par, blir en monster den andra blir ynk. Monstret ska jaga ynken och samtidigt låta som ett monster RAAARRRGG! Ljudeffekterna är väldigt...

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du webbplatsens användning av cookies.