BILD FRÅN PIXABAY.COM
Stöten

Barnen sitter i två led (rygg mot rygg). En ledare sitter i ena änden och slår en tärning, alla barnen håller händer och barnet som sitter närmast får se tärningen (alla andra ska blunda). Om tärningen visar en sexa eller etta, ska barnet som får se tärningen skicka en stöt (krama sin lagkamrats hand, som i sin tur skickar en stöt till nästa person osv.).

På andra sidan änden sitter en till ledare som har lagt ett föremål på marken (ex. sten eller pinne) mitt emellan de två leden/personerna som sitter närmast ledaren. Personerna som sitter längst ut får titta när stöten har nått dem, och det gäller att ta föremålet så snabbt som möjligt (före det andra laget).

Det lag som tar föremålet får då rotera (den som tog föremålet hamnar först, alltså får titta på tärningen). Det lag som först har gått varvet runt (har samma person vid föremålet som i början), har vunnit.

Man kan även använda en krona istället för tärning. Då är det krona eller klave som gäller.

Tidsåtgång

10-40 minuter

Deltagare

10-20 deltagare

Lekkategorier

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du webbplatsens användning av cookies.