Tidsåtgång

120 minuter

Antal

40 bullar

Ugnstemperatur

225-250°C

Kategorier

Kanelbullar

Kanelbullar är alltid bra att ha hemma, man kan när som helst få oväntat besök. Ingen säger nej till bullar.

Ingridienser

5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
150 g smör eller margarin, rumstempererat (eller 1,5 dl flytande)
1 dl strösocker eller vit baksirap
½ tsk salt
eventuellt 2 tsk kardemumma
ca 1,4 l (800g) vetemjöl

Kanelfyllning

150 g rumstempererat smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk kanel

Till pensling

1 ägg
pärlsocker eller hackad mandel

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 liter. häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuellt kardemumma.
  3. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen.
  4. Arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kvala ut varje del ca 5 mm tjockt.
  6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut över den utkavlade degen. Rulla ihop till en rulle.
  7. Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan uppåt i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  8. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.
  9. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Recept från Kungsörnen

Andra recept

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du webbplatsens användning av cookies.