Simon Lundgren

INGRIDIENSER

175 g smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljpulver

KOKOSTÄCKE

75 g smör
2 dl strösocker
1½ dl vispgrädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 225°C. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 30×45 cm och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.

Blanda smör, socker, grädde och sirap till kokostäcket i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 2 min under omrörning. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare 1 min. Bred kokostäcket över kakan och grädda ytterligare ca 10 min.